حالا که اومدی دانشجو باش

حالا که اومدی دانشجو باش


تاریخ خبر : ۱۸-۰۵-۹۴    امتیاز: 0 از 5  ( مجموع آرا : 0)

ورود به دانشگاه و قرار گرفتن در جرگه دانشجويان نيازمند ايجاد سبك خاصي از زندگي و رعايت برخي نكات است.


غیبت از کلاس ها: در دانشگاه هیچ‌کس شما را مجبور نمی‌کند در کلاس حضور داشته باشید یا درس بخوانید. پس مسئولیت خود را بر عهده بگیرید و حتماً سر کلاس‌ها حاضر شوید. چرا که پاسخگویی در پایان ترم با شماست.

عدم مطالعه کافی: در دانشگاه برخلاف دبیرستان منابع زیادی به شما توصیه می‌شود و برای هر کلاس، ساعت‌ها مطالعهو یادگیری خارج از کلاس لازم است. انجام پروژه‌های علمی و تحقیقاتی، کنفرانس و ارائه مطلب هم قسمتی از این وظایف است. اگر چه انجام ندادن این تکالیف تنها ممکن است چند نمره در نتایج پایانی موثر باشد و ظاهراً ارزش آن همه زحمت نداشته باشد اما همین تکالیف اطلاعات و مهارت‌های مورد نیاز شما برای شغل آینده را در اختیار شما قرار می‌دهد.

درگیر شدن با مسائل عاطفی و شخصی دیگران: سعی کنید خود را درگیر مسایل و بحث‌های بین‌فردی افراد نکنید و تلاش نکنید نقش میانجی و مصلح را بازی کنید. چرا که این درگیری‌ها انرژی بسیاری از شما می‌گیرد. پس به کارها و روابط خود مشغول باشید.

فشار گروه: سعی کنید بر اساس فشار گروه و اطرافیان حرکت نکنید. خودتان باشید و بر اساس نیازهای خودتان عمل کنید.

دوری از تعصب: در محیط دانشگاه و خصوصاً خوابگاه با عقاید، فرهنگ‌ها و باورهای بسیار متفاوت با خودتان آشنا می شوید. اگر چه این موضوع مشکل است اما تجربه بسیار بزرگی برای یادگیری است. پس از تعصب دوری کنید.

عادات بد غذایی: خوردن غذاهای پرکالری و با ارزش غذایی پایین مانند سیب‌زمینی پرچرب، ساندویچ، پیتزا و ... سلامت شما را به خطر می اندازد. مصرف چنین غذاهایی را کاهش داده و در عوض مصرف آب، لبنیات، میوه و سبزیجات را افزایش دهید.

 کم تحرکی: به طور مرتب ورزش کنید. فعالیت‌های بدنی ذهن و جسم را قوی می‌کند و از طرفی موجب تخلیه سالم استرس های روزمره می‌شود.

خواب ناکافی و نامنظم: مطالعه، ارتباطات اجتماعی و تفریح باعث می‌شود دانشجویان تا دیروقت بیدار بمانند. این امر در طول زمان به خستگی دائمی، افت تحصیلی و گاه غیبت از کلاس می‌انجامد. از آن‌جایی که بدن ما برای عملکرد مناسب به حداقل 8 ساعت خواب نیاز دارد، خواب خود را در ساعت مشخص و مناسبی تنظیم کنید و از بیدار ماندن طولانی طی شب و خوابیدن جبرانی روز پرهیز کنید.

نادیده گرفتن بعد معنوی: انسان با دعا کردن آرامش می‌یابد و از امید و احساس قدرت سرشار می‌شود، چرا که با دعا خود را به منبع لایتناهی قدرت و کمال متصل می‌بیند. پس لحظاتی از روز خود را به دعا و نیایش بپردازید.

ناتوانی در مدیریت استرس: بین فعالیت‌های اجتماعی و زندگی تحصیلی خود تعادل برقرار کنید. تعداد واحد را بر طبق توانمندی و ظرفیت خود انتخاب کنید تا بتوانید آن ها را با موفقیت پشت سر بگذارید. در صورت بروز مشکل جدی روی کمک دیگران حساب کنید.

عدم برنامه ریزی مالی: همزمان با کسب استقلال اگر مدیریت مالی وجود نداشته باشد مشکلات زیادی برای دانشجویان ایجاد می‌شود. سعی کنید در مسایل مالی با برنامه‌ریزی پیش بروید. تا جایی که می‌توانید قرض نکنید چرا که در نهایت مجبور به پرداخت آن هستید. در عوض هزینه های غیر ضروری را حذف کنید. 

تلاش برای حفظ استقلال در همه امور: اگرچه باید یاد بگیرید مستقل باشید اما کمک خواستن از دیگران بخشی از مستقل بدن است. برای حل مشکلات خود می‌توانید از اساتید، کارکنان، کارشناسان مرکز مشاوره و منابع حمایتی دیگر کمک بگیرید.

     تک بعدی بودن: همانطور که می دانید دوره دانشجویی فرصت بسیار مناسبی برای پرورش ابعاد دیگر علاوه بر بعد علمی است. درست است که موفقیت تحصیل هدف اصلی شما از ورود به دانشگاه است، اما پرورش توانایی‌های دیگر نیز به زندگی سالم‌تر و زیباتر شما کمک خواهد کرد. بنابراین سعی کنید به مطالعه کتب غیردرسی و مفی بپردازید، به دنبال یادگیری هنر مورد علاقه خود باشید و توانایی‌های خود را بالفعل کنید.   



پرتال مركز مشاوره و سلامت موسسه آموزش عالی اقبال لاهوری